Руските военни съобщиха, че са забелязали девет полета на безпилотни самолети

...
Руските военни съобщиха, че са забелязали девет полета на безпилотни самолети
Коментари Харесай

Нови нарушения на САЩ над Сирия

Руските военни оповестиха, че са забелязали девет полета на безпилотни самолети на ръководената от Съединени американски щати коалиция в Сирия - в зона, затворена заради руско-сирийски въздушни учения.

" Освен това бяха регистрирани шест неконфликтни полета на два самолета Typhoon, два самолета Rafale и два съдружни самолета F-16 ", сподели Олег Гуринов, заместник-ръководител на Руския център за помиряване на воюващите страни в Сирия, представен от " Интерфакс ".

Той означи, че руската страна за следващ път показва безпокойствие от систематичните нарушавания на протоколите за деконфликт от водената от Съединени американски щати коалиция.

Ден преди този момент Руският център за помирение обяви рисковете за съдружната авиация в Сирия в случай на некоординирани полети.

Съединените щати в четвъртък и петък излязоха с обвинявания против съветските водачи в Сирия, потвърждавайки, че са извършили  " небезопасни маневри против американски дронове ".

Командващият военновъздушните сили на Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) генерал-лейтенант Алекс Гринкевич сподели, че в четвъртък американски дрон MQ-9 Reaper е бил на задача да унищожи цели на групировката " Ислямска страна " в Сирия, когато са се доближили съветски изтребители. Според Гринкевич, " един от съветските самолети стартира да пуска парашутни ракети пред американския дрон, принуждавайки го да предприеме маневри за уклонение ".

Френските въоръжени сили също насочиха обвинявания против съветските водачи на страницата си в обществените медии, потвърждавайки, че изтребителите Су-35 са " взаимодействали непрофесионално " с два френски самолета Rafale, които са били на задача покрай иракско-сирийската граница в четвъртък.

Според френските военни техните изтребители " са били принудени да маневрират, с цел да избегнат риска от случай ".

Междувременно в четвъртък съветската войска упрекна водената от Съединени американски щати коалиция в нарушение на границите на регион в Сирия, затворен за полети заради учения на руско-сирийската авиация.

По-рано съветската войска заяви, че на 5 юли в Сирия са почнали шестдневни учения на руско-сирийската авиация. По време на маневрите се възнамерява да се отработят взаимни дейности на авиацията, силите за Противовъздушна отбрана и радиоелектронната битка при отразяване на въздушни удари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР